Ostale vsebine


Domov  
Datum: 5.12.2011

Uradna otvoritev TSM in dan odprtih vrat v TS

Uradna otvoritev Terapevtske skupnosti za zasvojene starše in njihove otroke ter Dan odprtih vrat v TS

Odprli smo prvo Terapevtsko skupnost za zasvojene starše (mamice) in njihove otroke v Sloveniji, v sredo 30. novembra 2011, v Sopotnici pri Škofji Loki, po enoletnem uvajanju.Otvoritev je potekala v svečanem, a sproščenem vzdušju. Kot je z navdušenjem povedala predsednica Društva Projekt Človek, mag. Suzana Puntar: "Dosedanje izkušnje so pokazale, da so programi za starše, ki so bili v skupnostih ločeni od svojih otrok, lahko manj uspešni. Zato smo veseli, da lahko s tem programom izboljšamo možnosti za socialno rehabilitacijo tudi zasvojenim staršem z otroki."

Posebnosti tega programa so, da se otroci skupaj s starši vključijo v terapevtsko skupnost, vključijo pa se lahko tudi nosečnice.Pobuda za tovrstno skupnost je pred časom prišla z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in kot je z zadovljstvom dejala ga. Marjeta Ferla Istenič: "Terapevtska skupnost za zasvojene mamice (starše) in njihove otroke je bila vizija Ministrstva, ki se je uresničila oz. udejanila s pomočjo Društva Projekt Človek in je tako rezultat dobrega sodelovanja med organizacijama, kot tudi skupnega prepoznavanja in reševanja socialnih stisk povezanih z zasvojenostjo - je torej rezultat iste vizije."Zadovoljstva pa ni skrival niti župan Škofje Loke mag. Miha Ješe, ko je dejal: " Veseli smo, da je ravno Škofja Loka občina, kjer je omenjena Terapevtska skupnost locirana, saj gre za zelo dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, predvsem pa z vrtcem."

Za prijetno vzdušje so poskrbeli uporabniki, ki so pripravili dve glasbeni točki ter ganljivo izpoved uporabnice ob odločitvi za trezno življenje.

V sklopu Dneva odprtih vrat so si gostje ogledali tudi prenovljene prostore Terapevtske skupnosti Klasičnega programa Projekt Človek, kot tudi prostore Terapevtske skupnosti za zasvojene mamice (starše) in njihove otroke.
Ob koncu smo jih povabili še na okusne sladke in slane prigrizke ob čaju, kavi ter sokovih, kjer smo se podružili v sproščenem in prijeten vzdušju.